Gigstr tillbaka med ny plattform efter krisen: “Det som inte dödar härdar”

Gigstrs grundare Rasmus Solholm, vd och Alexander Åström, vice-vd. Foto: Press.

Bytte fokus efter pandemin. Lanserar nu plattform för att koppla ihop marknadsavdelningar med kreatörer.

Det mesta pekade uppåt för HR-techbolaget Gigstr. De hade en raketstart i ryggen när de i början av 2020 lanserade ett samarbete med betaljätten Klarna. Kort därefter slog coronapandemin till och hela Gigstrs verksamhet försvann över en natt. Bolaget överlevde genom nya samarbeten, bland annat med Voi, Meds och Swedbank

2021 flyttade Gigstr fokus till att i stället matcha marknadsavdelningar och byråer med så kallade creatives, alltså kreatörer och strateger inom marknadsföring, design och digital tillväxt. Enligt bolaget dubblades omsättningen till 19 miljoner kronor och verksamheten vände till vinst.

Byggt sin egna plattform

Sedan dess har bolaget utvecklat en ny plattform och nu släpps den alltså brett.

“I början av vår omställning arbetade vi traditionellt men fann att nuvarande plattformar, såsom LinkedIn, inte räckte till när det kommer till creatives. Vi byggde därför vår egna plattform som nu är stommen i hela vårt erbjudande. Sen våra interna rekryterare i september fick tillgång till de smidiga kommunikationsverktygen och vårt 3000+ stora nätverk av creatives har tiden det tar för oss att rekrytera åt våra kunder halverats och andelen matchningar dubblerats. Under samma tid har storleken på nätverket ökat med över 50 %”, säger grundaren och vd:n Rasmus Solholm i ett pressmeddelande.

Gigstr grundades 2016 av just Rasmus Solholm och Alexander Åström, vice-vd i bolaget. 2018 var de en av finalisterna i Techarenan Challenge.

“Det som inte dödar härdar. Vi är idag ett helt annat företag än vi var för fyra år sen. Det har såklart varit tufft och vi har absolut känt av höstens svängningar i konjunkturen genom kunder som inte kunnat betala fakturor och andra som tvekar på att satsa. Men med många stabila kunder i ryggen och ett starkt initialt intresse för plattformen väljer vi som vanligt att gasa istället för att bromsa. Vi har ett ansvar mot vårt fantastiska nätverk och vill också hjälpa de tillväxtbolag som söker smarta sätt att driva tillväxt”, säger Alexander Åström.

Johannes Lundberg
johannes@techarenan.com

Har du nyhetstips eller synpunkter? Kontakta oss

Skriv ut

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Techarenan är obereoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.