De vann Norrskens impact-tävling

Niklas Adalberth, grundare, Norrsken och en av vinnarna i impact-tävlingen, Unacademy. Foto: Norrsken.

Indien och USA vinnare efter att de två mest lovande impact-bolagen korats på Norrskens lista Impact 100.

Under Stockholm Impact Week prisar Norrsken två av bolagen från listan Impact 100, som listar de 100 mest lovande bolagen inom segmentet Impact.

Av dessa 100 bolag har en jury har fått välja ut vinnare i två kategorier: Risings stars – bolag med en värdering under 1 miljard dollar, och Shining stars – bolag med en värdering på över 1 miljard dollar.

Vinnare i årets Rising star är det amerikanska bolaget Brimstone Energy som utvecklar en ny form av fossilfritt cement.

Brimstone på scen under Stockholm Impact Week.

Årets Shining star är den indiska utbildningsplattformen Unacadamy. Bolaget grundades 2015 och har över 6 miljoner aktiva användare i månaden.

Det indiska bolaget Unacadamy mottar priset Shining star av Prins Daniel. Foto: Norrsken.

“De är det riktiga hjältarna”

Vinnarna fick motta priset på scenen i Norrsken house i Stockholm av Prins Daniel.

“Startups är vanligtvis prisade för deras tillväxt och finansiella värdering, oberoende av deras impact på människor och planeten. Vi tror att entreprenörer som driver positiv förändring är de riktiga hjältarna som förtjänar att få uppmärksamhet”, säger Niklas Adalberth, grundare, Norrsken Foundation.

Tävlingens jury bestod bland annat av Jacqueline Novogratz, grundare av Acumen, Ulrika Modéer, assisterande generalsekreterare i FN och Srishti Gupta, ex-director global development på McKinsey.

De 100 bolagen på listan har tagits fram i samarbete med internationella aktörer som Obama Foundation och japanska Softbank Investment.

Johannes Lundberg
johannes@techarenan.com

Har du nyhetstips eller synpunkter? Kontakta oss

Skriv ut

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Techarenan är obereoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.