Safello möjliggör kryptodonationer till ukrainska staten

Frank Schuil, vd och medgrundare, Safello. Foto: Press och Shutterstock.

Ukrainas regering har delat sin officiella kryptoplånbok och därmed öppnat upp för donationer till landet. Något som svenska kryptobolaget Safello nu tar vara på för att hjälpa till.

En dryg vecka efter den ryska invasionen fortsätter donationer i olika former att komma in till stöd för Ukraina. Techarenan News har tidigare skrivit om svenska startups med initiativ för att bland annat anställa ukrainska utvecklare.

Bara några dagar efter invasionen delade den ukrainska regeringen sin officiella plånboksadress och bad om donationer i form av kryptovaluta.

Vem som helst kan donera

Initiativet fick det svenska kryptobolaget Safello att agera, rapporterar bland annat Realtid.se

– Vi kände då att det enda rätta för oss var att hjälpa till. Vår lösning gör det möjligt för alla att göra en bitcoindonation, oavsett om man är kund hos Safello eller inte. Man behöver inte heller äga krypto sedan innan och vi hoppas att denna insats ska öka stödet till Ukraina, säger Frank Schuil, vd och medgrundare, Safello, till sajten.

Insamlingen sker via en widgetlösning via Safellos plattform och personer kan donera från 350 kronor och uppåt. Safello har tagit bort alla avgifter och blockkedjan säkerställer att alla transaktioner går oavkortat till Ukraina.


Läs mer om situationen i Ukraina:

Swedish startups rallying to help Ukrainians affected by invasion

Startup-experten om osäkra läget i Europa – så bör svenska bolag agera

Oro hos svenska exportföretag efter invasionen i Ukraina

Johannes Lundberg
johannes@techarenan.com

Har du nyhetstips eller synpunkter? Kontakta oss

Skriv ut

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Techarenan är obereoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.