Techarenan Summit13 november Waterfront, StockholmHomeEventsOm Techarenan
“Vi ligger minst 10 år före Amazon”
”Politikerna har en felaktig bild av företagaren”
Från litet teknikbolag till miljardbolag på börsen – ”Vi ska bli nästa Astra”

De vann Techarenan Challenge

Idag korades vinnarna i entreprenörstävlingen Techarenan Challenge 2020. Fyra vinnare bland 50 finalbolag utsågs i olika kategorier.

Techarenan Challenge riktar sig till entreprenörsledda bolag som bygger på en unik innovation eller affärsidé med potential att kommersialiseras på den globala marknaden. Av alla sökande bolag blev 50 stycken framtidsbolag uttagna som finalbolag 2020. Idag korades vinnarna i fyra kategorier efter att ha pitchat för jurygrupper och en digital publik.

Vinnare av industrins pris: 

Climeon

Det här bolaget bidrar med sin teknik till lösningen på en av de största utmaningarna i världen av idag, tillgång till miljövänlig energiförsörjning. Företagets egenutvecklade teknik tillvaratar energin i lågtempererad geotermisk värme och spillvärme för att generera elektricitet.

En billig och förnybar energikälla med potential att ersätta mycket av den energi som idag kommer från kol, kärnkraft, olja och gas. Med sin innovativa teknik och sina geotermiska kraftverk har Climeon potential att göra en fantastisk insats för en bättre miljö för alla.

Vinnare av AI and Technical Edge Award:

Sana Labs

Bolaget har utvecklat en unik teknisk plattform för individanpassad utbildning. I en värld som förändras i allt snabbare takt kommer vår förmåga att hjälpa människor att kontinuerligt kunna vidareutvecklas och kunna ställa om kompetensmässigt vara avgörande. Med hjälp av sin AI-teknologi kommer det här bolaget att vara en stark bidragande faktor till att vi ska lyckas med detta.

Vinnare av Social Impact Award:

 Grace Health

Genom att vara först med att skapa en digital kvinnohälsoklinik och tillgängliggöra kvinnors hälsa i stor skala är årets vinnare av Nordea Social Impact Award banbrytande inom hälsosektorn. Detta är en unik produkt och ett verktyg för att förbättra hälsan för miljontals kvinnor i utvecklingsländer, och som löser ett stort problem och gör skillnad på riktigt.

Vinnare av Publikens pris: 

Nectarine health

Bolaget har utvecklat en lösning som hjälper människor att kunna bo kvar längre hemma, upprätthålla livskvalitet och självständighet. I ett samhälle med en alltmer åldrande befolkning kommer denna lösning bidra till ett tryggare vardag för människor runt om i världen.

Vinnarna får en plats på Techarenans vinnardelegation som kommer att äga rum i november 2021. Tidigare års vinnardelegationer har varit i Sydkorea, Brasilien, USA samt Japan.

Lisa von Garrelts
lisa@techarenan.com

Har du nyhetstips eller synpunkter? Kontakta oss

Skriv ut

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Techarenan är obereoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.