De vann Techarenan Challenge 2020

Vinnarna i Techarenan Challenge korades efter pitchar för jury och en digital publik.

Alla vinnare har korats i entreprenörstävlingen Techarenan Challenge 2020. Totalt har sju vinnare bland 50 finalbolag utsetts i olika kategorier.

Techarenan Challenge riktar sig till entreprenörsledda bolag som bygger på en unik innovation eller affärsidé med potential att kommersialiseras på den globala marknaden. Av alla sökande bolag blev 50 stycken framtidsbolag uttagna som finalbolag 2020. I juni korades tre av vinnarna efter att ha pitchat på plats vid Techarenan Challenge på Berns i Stockholm. Övriga fyra vinnare utsågs efter att ha pitchat digitalt för jurygrupper och en digital publik på Techarenan Summit i november.

Vinnarna får en plats på Techarenans vinnardelegation som kommer att äga rum i november 2021. Tidigare års vinnardelegationer har varit i Sydkorea, Brasilien, USA samt Japan.

Vinnare på Techarenan Summit i november:

Industrins pris: 

Climeon

Thomas Öström, vd Climeon och juryns ordförande, Patricia Kempff, Teknikföretagen.

Juryns motivering:

“Det här bolaget bidrar med sin teknik till lösningen på en av de största utmaningarna i världen av idag, tillgång till miljövänlig energiförsörjning. Företagets egenutvecklade teknik tillvaratar energin i lågtempererad geotermisk värme och spillvärme för att generera elektricitet.

En billig och förnybar energikälla med potential att ersätta mycket av den energi som idag kommer från kol, kärnkraft, olja och gas. Med sin innovativa teknik och sina geotermiska kraftverk har Climeon potential att göra en fantastisk insats för en bättre miljö för alla.”

AI and Technical Edge Award:

Sana Labs

Anna Nordell-Westling, medgrundare Sana Labs och juryns ordförande, Peter Lundin, Huawei.

Juryns motivering:

“Bolaget har utvecklat en unik teknisk plattform för individanpassad utbildning. I en värld som förändras i allt snabbare takt kommer vår förmåga att hjälpa människor att kontinuerligt kunna vidareutvecklas och kunna ställa om kompetensmässigt vara avgörande. Med hjälp av sin AI-teknologi kommer det här bolaget att vara en stark bidragande faktor till att vi ska lyckas med detta.”

Social Impact Award:

 Grace Health

Therese Mannheimer, vd och grundare, Grace Health och juryns ordförande Peter Dalmalm, Nordea.

Juryns motivering:

“Genom att vara först med att skapa en digital kvinnohälsoklinik och tillgängliggöra kvinnors hälsa i stor skala är årets vinnare av Nordea Social Impact Award banbrytande inom hälsosektorn. Detta är en unik produkt och ett verktyg för att förbättra hälsan för miljontals kvinnor i utvecklingsländer, och som löser ett stort problem och gör skillnad på riktigt.”

Publikens pris: 

Nectarine health

Anton Smith, Head of Product, Nectarine Health.

Juryns motivering:

“Bolaget har utvecklat en lösning som hjälper människor att kunna bo kvar längre hemma, upprätthålla livskvalitet och självständighet. I ett samhälle med en alltmer åldrande befolkning kommer denna lösning bidra till ett tryggare vardag för människor runt om i världen.”


Vinnare på Techarenan Challenge i juni:

Årets Startupbolag 2020

Grace Health

Grace Healths vd och grundare, Therese Mannheimer, tar emot priset.

Juryns motivering:

“Bolaget adresserar en enorm marknad och har potential att hjälpa flera hundra miljoner människor. De har en bra metod för att iterera och vidareutveckla sina tjänster med marknaden och har på kort tid visat att de kan uppnå ett stort användarantal.”

Årets tillväxtbolag 2020

Dynamic Code

Anne Kihlgren, grundare, Dynamic Code tar emot priset för Årets tillväxtbolag 2020.

Juryns motivering:

“Det här bolaget är med och driver en stor förändring i hur man löser en mycket viktig pusselbit inom vården – diagnostik på distans. Bolaget har utvecklat en unik teknisk plattform och har under den senaste tiden fått sitt stora genombrott. Juryn bedömer att detta är ett bolag som kommer att ha en exponentiell tillväxt i framtiden.”

Näringslivets pris

Exeger

Exegers vd och grundare Giovanni Fili firar priset.

Juryns motivering:

“Detta bolag gör ett positivt avtryck på samhället idag och i framtiden. De utmanar sin bransch, har en hållbar värdegrund och kan med sina kommersiella partnerskap skala snabbt på en internationell marknad.

Vid juryöverläggningen har jävsituationer hanterats genom att den berörda juryledamoten har fått lägga ner sin röst.”


Läs mer om de 50 finalbolagen i Techarenan Challenge och läs om tävlingen och hur du deltar nästa år här.

Lisa von Garrelts
lisa@techarenan.com

Har du nyhetstips eller synpunkter? Kontakta oss

Skriv ut

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Techarenan är obereoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.